Je zet je in voor het bedrijf, en toch krijg je geen of amper waardering. Herken je dit? Het is een klacht die ik vaak te horen krijg. In deze blog help ik je graag op weg om daar zelf iets aan te veranderen.

Complimentjes

In het bedrijfsleven zijn complimenten, of feedback over wat goed gaat, niet zo dik gezaaid. Leidinggevenden en werknemers gaan er van uit dat je werk goed doen vanzelfsprekend is. Dat je daarvoor geen compliment hoeft te krijgen. Integendeel zelfs, als je daarvoor complimenten krijgt ga je misschien wel naast je schoenen lopen.
Maar voor je verwacht dat anderen jou een compliment geven: geef jij jezelf wel eens een compliment? Of geloof je liever de gedachten die zeggen dat je toch niet zo bijzonder bent?

Leer jezelf waarderen

Jezelf waarderen is dan ook één van de eerste dingen die je zelf kan doen. Als jij jezelf waardeert en in jezelf gelooft, dan zal je dat ook uitstralen. En vreemd genoeg, als je dit uitstraalt, dan is de buitenwereld geneigd om met je mee te doen; je zal sneller waardering ontvangen van anderen als je ook jezelf waardeert.

Dus maak snel een lijstje met dingen die je aan jezelf waardeert en leg dit ergens waar je het elke dag een aantal keer tegenkomt.

En maak een complimentenpot waar je dagelijks een eerlijk, gemeend compliment aan jezelf instopt (en ja, je mag er elke dag zoveel instoppen als je wil). Heb je dan eens een lastig moment, dan kan je in deze pot snuisteren en zien dat het allemaal nog wel meevalt.

Merk je dat je het moeilijk vindt om jezelf te waarderen? Investeer dan in jezelf. Koop en lees een boek over dit onderwerp, volg een opleiding, ga langs bij een coach, zoek een buddy, … Kies wat bij jou past en jou verder op weg helpt.
Waarderen

Hoe wil je gewaardeerd worden?

Weet je wel zeker dat je niet gewaardeerd wordt? Misschien heeft jouw leidinggevende hier wel een andere mening over: je mag immers flexibel omgaan met de tijdstippen waarop je werkt, de locatie waar je werkt, je krijgt een pak extra-legale voordelen, … Als jij daarentegen graag een dankjewel krijgt als je overuren hebt gedaan om iets af te werken, of een kleine verrassing op jouw verjaardag, of af en toe de bevestiging dat je je werk goed doet, dan heb jij het gevoel dat je niet gewaardeerd wordt.
Ik wil je uitnodigen om voor jezelf vast te stellen welke concrete dingen je verwacht als je zegt dat je meer waardering wil. En dat je van een afstandje kijkt naar het bedrijf waarvoor je werkt en hoe jouw werkgever waardering geeft aan haar medewerkers.

Vraag erom

Wanneer je weet op welke manier je gewaardeerd wil worden kan je erom vragen. Ga het gesprek aan met je leidinggevende en vertel wat jij nodig hebt om je gewaardeerd te voelen. Geef aan wat jij nodig hebt, zodat je met meer plezier kan komen werken en je beter kan presteren. En vraag jouw leidinggevende of hij/zij jou dat kan geven. Eenvoudiger kan het niet.

Accepteer de waardering

Zorg dat je de complimenten die je krijgt dan ook aanvaardt. Vaak hebben mensen de neiding om complimenten weg te wuiven “ach, dat valt wel mee hoor”. Doe je dat vaak, dan krijgt de ander het gevoel dat je haar/zijn waardering niet serieus neemt, of zelf dat je de waardering helemaal niet wilt ontvangen. Logisch toch dat je dan uiteindelijk ook geen of minder waardering krijgt?
Een simpel “dankjewel” is alles dat je nodig hebt om een compliment te aanvaarden.
accepteer de waardering

Laat zien wat je kan

Een ander deel van waardering krijgen, is dat de gever weet dat er iets is om te waarderen. Je moet laten zien wat je kan en wat je doet, zodat jouw leidinggevende redenen heeft om jou te waarderen.
Wees niet te bescheiden en vertel over waar je mee bezig bent, wat je hebt gedaan en welke resultaten je hebt bereikt. Dat is geen arrogantie, dat is het laten varen van valse bescheidenheid. Je mag best wel laten zien wie je bent en welke resultaten je bereikt.

Doe het zelf

Last but not least. Geef zelf het goede voorbeeld. Deel welgemeende complimenten uit aan jouw collega’s en leidinggevende. Je zal zien dat ze als vanzelf jouw goede voorbeeld gaan volgen, dat het besmettelijk werkt. Blijf wel eerlijk, geef alleen een compliment als je het echt meent. Gebruik je dit alleen maar als een techniek om zelf meer complimenten te krijgen, dan zal je bedrogen uitkomen. Lees ook gerust mijn vorig artikel over waarderen er nog eens op na als je meer informatie wilt over hoe je zelf waardering kan geven.

Ik wens je alvast veel waardering, op de manier die jij nodig hebt, en veel plezier ook bij het uitproberen van deze tips.

Wil je meer over dit onderwerp weten? Wil je aan de slag met een aantal praktische dingen waar je nog tegenaanloopt? Schrijf je dan in voor de opleiding Succesvol omgaan met kritiek, waar dit onderwerp ook uitgebreid aan bod komt. Wil je andere mogelijkheden bespreken? Voel je vrij om contact op te nemen zodat we samen kunnen bekijken wat ik voor jou kan betekenen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.