Met de jaarwisseling in zicht, komt ook het functioneringsgesprek weer op de radar. Het soort gesprek waar weinig mensen naar uitkijken. Want, wat heb je daar nu eigenlijk aan? Zo’n verplicht nummertje omdat de grote baas beslist heeft dat iedereen elk jaar een score moet krijgen? En dan liefst nog mooi verdeeld volgens de Gauss-curve? Zie jij daar ook zo tegenop? Ben je er nu al van overtuigd dat het wel weer hetzelfde zal zijn als de voorgaande jaren? “Ja je doet het goed, zelfs op een randje van beter dan goed, maar die opslag of promotie? Nee dat zal dit jaar niet lukken”. En dat terwijl je toch echt hard gewerkt hebt aan de verbeterpunten van vorig jaar, en dat je nu toch echt wel toe bent aan iets anders?

Vervelend hè?

Wil je dit nooit meer? Wil je nu eindelijk wel eens resultaten zien?
Speciaal voor jou beschrijf ik 8 tips waarmee je zelf je doorgroeikansen een handje kunt helpen. En om het helemaal af te maken heb ik ook een werkboek gemaakt dat je kan gebruiken om je eerstvolgend functioneringsgesprek voor te bereiden.

Tip 1: Weet wat je wil

Deze tip klinkt vast als een open deur. En toch is het belangrijk genoeg om apart te vermelden. Want alleen als je zelf heel duidelijk en concreet kunt aangeven wat je wilt, kan je ook jouw doel behalen. Dus wil je teamleader worden omdat je vindt dat je dat nu wel verdient na al die jaren trouwe dienst? Of merk je dat je het fijn vindt om jouw collega’s te ondersteunen en te motiveren en zou je graag een functie willen waarin je die kwaliteiten meer kunt inzetten? Voel je zelf het verschil? Het tweede voorbeeld is veel concreter en geeft de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een functie die past bij wat jij echt wil. Dus maak voor jezelf zo concreet mogelijk wat je inhoudelijk wilt gaan doen. Ga na wat jouw talenten zijn: welke dingen gaan voor jou als vanzelf? Wanneer verlies je de tijd uit het oog? Waarover krijg je van anderen complimenten, terwijl je het zelf niets speciaal vindt? Daar liggen jouw talenten.
Leg de vraag ook voor aan mensen in jouw omgeving die je vertrouwt en vraag ook hun feedback. Zij zullen je kunnen helpen om je talenten in kaart te brengen en ze kunnen je helpen om je omschrijving zo concreet mogelijk te maken.

weet wat je wil

Tip 2: Ken jezelf

Weten wat je wilt is één ding. Ken ook jezelf. Doorgroeien omdat je denkt dat anderen dat van je verwachgten is zelden een ticket naar werkplezier, of naar succes; Het creëert zelfs een grotere kans op burn-out. Dus denk goed na over wat je zelf wilt en waar jij energie van krijgt, zonder je te bekommeren over maatschappelijke of andere verwachtingen. Doorgroeien kan bovendien in alle richtingen. Je kan de verticale ladder beklimmen en doorgroeien naar een managmentfunctie. Je kan ook horizontaal groeien, door je expertise te verbreden. Of je gaat voor de diepte en wordt specialist in één ding. Mogelijkheden genoeg, dus ga vooral voor wat jou aanspreekt.

Tip 3: Ontwikkel je vaardigheden

Nu je precies weet wat je wilt, kan je de vaardigheden die nodig zijn gaan ontwikkelen. Het kan best zijn dat je één of meerdere nieuwe vaardigheden moet aanleren (bijvoorbeeld conflicthantering). Of dat je bestaande vaardigheden verder moet gaan ontwikkelen (bijvoorbeeld organisatietalent).
Maak voor jezelf een oplijsting van de vaardigheden die je verder moet ontwikkelen om door te groeien in de richting die je hiervoor bepaalde. Ook hier kan je vragen stellen aan de mensen rondom jou, welke vaardigheden zou je volgens hen verder moeten ontwikkelen?
Ga vervolgens op zoek naar manieren waarop je die vaardigheden verder aan kunt scherpen. Een opleiding volgen is vaak de meest evidente manier, maar zeker niet de enige. Een goed boek -al dan niet met een checklist- kan je ook al een heel eind op weg helpen, net zoals het volgen van iemand die de vaardigheden al beter onder de knie heeft. Ook een coach kan je helpen om een vaardigheid te verbeteren of aan te leren. En zo zijn er nog wel mogelijkheden te bedenken.

En ja, dit is een investering die je doet. Je stopt tijd en/of geld in het ontwikkelen van vaardigheden, zonder dat je garanties hebt dat je ook onmiddellijk kunt doorgroeien. Het is dan ook een investering in jezelf. Op de lange termijn helpt het je op weg naar datgene wat jij graag wilt. Dus er is niet echt een reden om het niet te doen.
Tenzij je natuurlijk even terug moet naar tip 1 of 2. Als je echt heel hard twijfelt, dan is jouw doel misschien toch nog niet helemaal duidelijk, of is het toch nog geïnspireerd door de verwachting van anderen. In dat geval is het ook niet erg om even terug te stappen en te herbekijken waar je naar toe wilt.

Blijf leren

Tip 4: Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw vakgebied

Het is een no-brainer, maar het is van belang dat je op de hoogte blijft van wat er leeft in jouw vakgebied en jouw branche. Deze informatie helpt je om mee te kunnen discussiëren (en dus om gezien en gehoord te worden), het helpt om zelf onderbouwde voorstellen te kunnen doen. Daarnaast kan je ook inspireren en zorgen dat je veranderingen ziet aankomen, zodat je advies kan geven over de nieuwste technologieën, inzichten, of regelgeving, …
Zorg dat je expert bent.
Er zijn legio mogelijkheden om op de hoogte te blijven. Je kan je abonneren op vakbladen, je kan bepaalde sites of blogs volgen, maak zeker gebruik van je netwerk, ga naar congressen en beurzen, volg bedrijven, onderwerpen of branches via sociale media. Je kan dit lijstje ongetwijfeld zelf nog langer maken, dus er is zeker geen excuus om niet op de hoogte te blijven.

Tip 5: Blijf presteren

Vergeet niet om in je huidige functie goed te blijven presteren. Ook al ben je er misschien wat op uitgekeken, ook al zit je met je gedachten al helemaal bij je gewenste rol. Nieuwe kansen komen er alleen als je een basis legt van vertrouwen.
Je kan niet afwisselend nu eens goed, dan weer slecht presteren en toch verwachten dat jouw leidinggevende of jouw bedrijf jou doorgroeikansen aanbiedt. Dus, blijf je huidige functie goed vervullen terwijl je je voorbereidt op je verdere ontwikkeling.

Tip 6: Laat jezelf zien

Deze tip kan al eens wat lastiger zijn in de toepassing. Als je wil doorgroeien is het belangrijk dat je laat zien wie je bent en wat je kan. Verwacht niet dat mensen dat vanzelf zullen opmerken, je moet daarvoor echt zelf actie ondernemen. Dus zorg dat minstens de mensen die iets te zeggen hebben over jouw doorgroeikansen weten wie jij bent als mens en welke kwaliteiten jij het bedrijf te bieden hebt.
Bevestig, of creëer, je expert status. Je kan dit doen door bij te dragen tijdens vergaderingen (check vooraf de agenda, zodat je je eventueel kan voorbereiden). En bijdragen hoeft helemaal niet spectaculair te zijn: bevestig wat je collega zegt (als je het ermee eens bent uiteraard), vraag door als iets nog niet helemaal duidelijk is of herformuleer een gegevens standpunt om zeker te zijn dat je het goed begrijpt.
Je kan jezelf ook laten zien als je ideëen hebt (over de samenwerking, over een bepaald inhoudelijk onderwerp, …). Ga zelf met jouw idee naar jouw leidinggevende, vraag een meeting aan, zodat je voldoende ongestoorde tijd krijgt om uit te leggen wat jou idee is en wat het voordeel ervan is. Zorg altijd voor persoonlijk contact, zo kan je ook inspelen op de nonverbale signalen.

Laat jezelf zien

Tip 7: Ga het gesprek aan

Uiteraard kunnen ook leidinggevenden geen gedachten lezen. Dus als je een kans wil om door te groeien, dan zul je dat kenbaar moeten maken. En aan de juiste persoon, namelijk degenen die jou kan ondersteunen in jouw groeiproces, degene die (mee) beslist over jouw kansen. Meestal zal dat je leidinggevende zijn.
Een functionerings- of contractgesprek is daarvoor ideaal. Want dat is het moment waarop je samen met je leidinggevende een officieel moment krijgt om jouw functioneren en jouw toekomst binnen het bedrijf te bespreken. Zelfs als jouw leidinggevende het gesprek behandelt als een verplicht nummertje, dan nog kan jij dit moment wel pakken om aan te geven hoe jij jezelf verder ziet ontwikkelen en de vraag stellen aan jouw leidinggevende hoe hij/zij dat ziet. Vraag ook jouw leidinggevende welke vaardigheden volgens hem of haar nog ontwikkeld moeten worden en vraag de ondersteuning van jouw leidinggevende voor jouw groeiplan. Zorg dat je ook duidelijk kunt aangeven wat het voordeel is voor het bedrijf als jij je verder ontwikkeld.
En wie weet, wordt de invulling van tip 3 wel voor een deel ondersteund door je baas.

Neem vooral de tijd om dit gesprek goed voor te bereiden. Op die manier kan je duidelijk kunt aangeven wat je wilt, wat je verwacht en wat het bedrijf daarvoor terugkrijgt. Via onderstaande knop kan je het werkboek downloaden om je te helpen bij de voorbereiding.

ga het gesprek aan

Tip 8: If all else fails…

Als je ondanks alle voorgaande tips geen doorgroeimogelijkheden ziet of krijgt in het bedrijf waar je nu werkzaam bent, dan kan het zinvol zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Eén met een vacature die overeenkomt met dat wat jij zoekt. Komt het zover dat je overweegt om te solliciteren, sta dan zeker ook stil bij de andere factoren die voor jou van belang zijn. Niet alleen je job-inhoud bepaalt of je ‘s morgens uit je bed springt om naar het werk te vertrekken. Welke waarden wil je terugvinden bij jouw werkgever, wil je in een groot of een klein bedrijf werken, … Baseer je hiervoor zeker niet alleen op de jobinhoud, want dan is de kans groot dat je teleurgesteld zal zijn.

Kortom: doorgroeimogelijkheden is niet iets wat je krijgt (of niet) afhankelijk van het gemoed van je leidinggevende. Het is iets dat je zelf moet creëeren. Als je echt wil doorgroeien, neem dan zelf actie!

Wil je je goed voorbereiden op je volgend functioneringsgesprek? Vraag dan het werkboek via onderstaand formulier.

Werkboek functioneringsgesprek

Naam
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Kan je wel een sparringpartner gebruiken bij het helder formuleren van wat je wilt? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.