Intuïtief voel je vast wel aan wat werkplezier nu eigenlijk is. Als je er ’s morgens niet tegenop ziet om naar je werk te vertrekken, en het ’s avonds regelmatig later is dan je dacht (en je je moet haasten om die privé afspraak nog te halen), dan heb je plezier in je werk.
Heb je geen plezier in je werk, dan is het net omgekeerd. Dan ben je extreem blij met vrije dagen, dan verlang je op dinsdag al naar het weekend. Dan lijken de werkdagen oneindig lang te duren en gaan de vrije dagen veel te snel voorbij. Misschien zie je er zelfs tijdens de weg naar huis al tegenop om de volgende dag weer te moeten gaan werken.
Maar wat maakt nu of je al dan niet plezier hebt in je werk? Ik heb beide situaties meegemaakt, en ik wens je de tweede situatie niet toe. Zit je toch in zo’n situatie, dan hoop ik dat je iets hebt aan dit artikel. Want er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op jouw werkplezier, waarbij jij de bewuste keuze kunt maken voor die factoren die bij jou passen.

Geen tijd om nu het volledige artikel te lezen? Download de pdf helemaal gratis!

De inhoud

Uiteraard is dit de meest evidente. Als je je job inhoudelijk niet graag doet, dan wordt het moeilijk om plezier te hebben in je werk. Het is best mogelijk dat je verschillende dingen graag doet, en ongetwijfeld vind je niet alle taken even leuk om te doen. Maar als je echt een hekel hebt aan het merendeel van jouw dagdagelijkse taken, dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een andere inhoud, naar iets dat je wel graag doet.

De centen

Al ligt deze factor soms wat in de taboesfeer, verloning is wel degelijk een factor in het bepalen van jouw werkplezier. Niet dat je nu snel naar de baas moet rennen om opslag te vragen, want enkel geld maakt zeker niet gelukkig. Wel is het belangrijk dat je een eerlijke verloning krijgt voor het werk dat je doet. Heb je het gevoel dat je onderbetaald wordt, dan voel je je ook niet gewaardeerd en dat heeft dan weer een invloed op je werkplezier. Wanneer je het gevoel hebt dat je teveel betaald wordt, dan voel je de druk om over te presteren om je loon ‘waard te zijn’. Een eerlijke verloning dus.

Twijfel je aan jouw verloning? Dan kan je via de salaris-checker van Loonwijzer.be de vergelijking maken.

Gezondheid

Ook jouw gezondheid (zowel fysiek als mentaal) heeft een invloed op jouw werkplezier. Je kan je voorstellen dat gaan werken met veel pijn, of wanneer je je echt slecht in je vel voelt, een impact heeft op het plezier dat je eruit haalt.

Laat dit tegelijkertijd geen excuus zijn. Want ook wanneer je gezondheid je soms in de weg staat, zijn er vaak nog meer mogelijkheden dan je op het eerste zicht denkt.

Omgeving

werkomgevingDe omgeving waar je werkt draagt ook bij aan jouw werkplezier. Afhankelijk van jouw noden uiteraard. Er zijn mensen die helemaal opleven in een open landschapsomgeving, terwijl anderen net nood hebben aan een kleinere, afgesloten werkruimte.
De één houdt van een clean desk, de ander brengt graag een huiselijke touch aan met een plantje, foto’s van het thuisfront, een knustelwerkje van de kinderen, ….

Verder zijn leuke collega’s van onschatbare waarde. Je brengt vaak meer wakkere uren met hen door dan met je partner en je vrienden. Dus dan is het belangrijk dat je met hen overeenkomt.

Sfeer en cultuur

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke factor voor jouw werkplezier is de cultuur binnen jouw organisatie. Wat zijn de waarden van jouw organisatie? En stemmen die overeen met jouw persoonlijke waarden? Hoe gaan de mensen binnen jouw organisatie met elkaar om: formeel of informeel? En waar voel jij je goed bij? Mag er tijd gemaakt worden voor een persoonlijk gesprek, of ligt de nadruk op de taken die uitgevoerd moeten worden? Krijg je regelmatig feedback?
Het één is niet beter dan het ander. Het is belangrijk dat deze punten binnen jouw organisatie passen bij wat jij belangrijk vindt. Als jij bijvoorbeeld “daadkracht” belangrijk vindt, dan is het fijn om in een organisatie te werken waar snel en doeltreffend beslissingen worden genomen. Wanneer jij veel belang hecht aan regelmatige feedback, dan zul je je beter voelen in een organisatie waar daar wekelijks tijd voor uitgetrokken wordt.

Zoals ik aangeef zijn er verschillende factoren die samen bijdragen aan jouw werkplezier: verloning, gezondheid, omgeving en organisatiecultuur. Het is de samenwerking van al deze factoren die bepalen of jij al dan niet plezier hebt op je werk. Meestal zal niet alles 100% bij jou passen, maar slaat het evenwicht wel door naar wat past bij jou.

Interessant artikel? Download de pfd helemaal gratis!

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Herken je de beschreven factoren? Of heb je nog een aanvulling: een factor die ik niet heb genoemd en die er volgens jou zeker bijhoort?

Ik lees graag jouw reactie onder deze blog ⇊

Hou me op de hoogte als er een nieuwe blog uitkomt!

2 thoughts on “Maak je eigen werkplezier

  1. Wat ik als belangrijkste heb ervaren op een werkplek is de sfeer. En ook de eigen verantwoordelijkheid die je als werknemer mag nemen, verhoogt de samenwerking. Zoals in zelfsturende teams. Zo zie je: je blog zet me aan het denken. Complimenten voor alle facetten die je beschrijft.

    1. Dankjewel Ria voor jouw reactie. En je hebt gelijk, de mate waarin je zelf je werk kan regelen is ook belangrijk, zowel voor de samenwerking als voor het gevoel dat je iets bijdraagt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.