Over Lenie

Lenie_Verhelst_Coaching

Mijn naam is Lenie Verhelst.
Coachen is voor mij de manier om mijn talenten ten volle te benutten.

Elke keer opnieuw ben ik enorm dankbaar wanneer verhalen aan mij worden toevertrouwd. Wanneer vragen, worstelingen, successen of inzichten met mij worden gedeeld. Het maakt me blij als ik mag uitdagen, inspireren, een spiegel voorhouden, … zodat jij stappen kan zetten in jouw persoonlijk leer- of groeiproces. In jouw verhaal.

Bovendien hou ik ervan om te zorgen, om de dingen achter de schermen te regelen, zodat jij op jouw podium kan stralen.

Wat ik belangrijk vind zijn authentieke samenwerkingsrelaties, waarin iedereen helemaal zichzelf kan en mag zijn. Daarnaast hecht ik veel belang aan het nakomen van engagement: dus als ik met jou een engagement aanga, dan kan je erop rekenen dat ik er helemaal voor ga.

Vertragen of ont-haasten is volgens mij cruciaal wanneer je wil leren en groeien. In beweging zijn, en de natuur zelf, dragen bij aan het verlagen van jouw stressniveau, en dat maakt het dan weer makkelijker om tot inzichten te komen, om nieuwe creatieve ideeën te ontwikkelen. Daarom trek ik het liefst met jou naar buiten om al wandelend en/of met ondersteuning van de paarden letterlijk en figuurlijk stappen te kunnen zetten in jouw verhaal.

Ik bied ondersteuning bij werk gerelateerde vragen. Dit kan gaan van ondersteuning bij specifieke vraagstukken waar je bij de uitvoering van je werk tegen aanloopt tot het uitzoeken hoe je weer met plezier kunt gaan werken. Welke loopbaankeuzes je wil maken en hoe je op het einde van de dag niet uitgeteld in de zetel valt.

Daarnaast help ik je ook graag verder wanneer je behoefte hebt aan tijd en ruimte om jouw verhaal te vertellen. Wanneer je het gevoel hebt dat je helemaal bent vastgelopen en je niet meer zo goed weet hoe het verder moet. Wanneer je weer controle wil krijgen over je eigen leven. Kortom: wanneer je even nood hebt aan vertraging om de toekomst weer helder te kunnen zien.

Neem gerust vrijblijvend contact op, zodat we samen kunnen bepalen wat ik voor jou kan betekenen.

Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Achtergrond

Van opleiding ben ik bedrijfspsycholoog. De afgelopen 15 jaar heb ik een ruime ervaring opgebouwd in het bedrijfsleven. Samenwerken stond steeds centraal en in verschillende contexten nam ik leidiggevende functies op.

Enkele jaren terug werd ik gedwongen om even stil te staan en te heroriënteren. Wat wil ik echt? Welke taken geven mij energie? Wat heb ik de wereld te bieden?
Zo onstond mijn huidig bedrijf, waar ik anderen ondersteun om ook opnieuw plezier in hun werk te vinden, of om nog meer voldoening uit hun werk te halen door het aanleren of aanscherpen van vaardigheden.

Wat kan ik voor je doen?

Via coachingtrajecten of opleidingen help ik je kiezen, je zelfvertrouwen te vergroten of de benodigde vaardigheden te ontwikkelen.
Ik hou ervan om mijn kennis, ervaring en tools in te zetten om jou te ondersteunen in jouw proces. Ik wil graag dat jij weer plezier krijgt in je werk, dat je ‘s morgens weer met goesting uit je bed springt om naar het werk te vertrekken.

Vanuit mijn oprechte interesse gaan we samen op zoek naar waar nu precies het schoentje wringt, wat je wil bereiken en hoe we samen de weg daar naar toe kunnen vinden. Door middel van gesprekken en oefeningen.

Welke opleidingen volgde ik zelf?

In 2002 studeerde ik af aan de Universiteit Gent als bedrijfspsycholoog.

Ik volgde de postgraduaat opleiding “Professionele Coach” aan de Artevelde Hogeschool Gent en ik volgde een opleiding “Coachen met behulp van paarden” via Ver-schil.

Om jou steeds zo goed moglijk te kunnen ondersteunen blijf ik me permanent bijscholen. Door het bijwonen van voordrachten, het lezen van boeken en door regelmatig een aanvullende opleiding te volgen.

Je vindt mij ook terug op