Mailchimp Start

Moeiteloos je eerste nieuwsbrief versturen

Regelmatige nieuwsbrieven zorgen dat je in beeld blijft bij je potentiële klanten. Je versterkt de verbinding met je (potentiële) klanten wanneer ze regelmatig een nieuwsbrief vol waardevolle informatie van je krijgen.

En als je blijft delen, dan zal je merken dat mensen makkelijker contact met je gaan opnemen, zodat je hen nog beter kan helpen.


Na deze workshop ben je helemaal klaar om zelf je volgende nieuwsbrieven in jouw huisstijl en zonder moeite te versturen.

Waarom nieuwsbrieven sturen?

Het sturen van nieuwsbrieven heeft een aantal voordelen tegenover veel andere vormen van digitale marketing.

Allereerst heb je alles zelf in de hand. Je bent niet afhankelijk van algoritmes om te bepalen wie jouw bericht wel of niet te zien krijgt. Jij kiest naar wie je welk bericht stuurt.

En daarnaast ben jij de eigenaar van de email-adressen. Als facebook ineens besluit om jouw pagina te verwijderen, dan ben je ook al je volgers kwijt. Staan ze op je emaillijst, dan kan je ze nog steeds bereiken.

Bovendien is het effect van jouw  nieuwsbrief meetbaar. Op social media ben je nooit zeker waarom een bepaald bericht het goed doet. Een nieuwsbrief laat je veel duidelijker zien hoe jouw lezers reageren op je nieuwsbrief: welke titels slaan aan, in welke onderwerpen zijn ze geïnteresseerd, hoe vaak wordt er doorgeklikt op de link naar je website, … Waardoor je jezelf kan aanpassen en steeds meer waarde kan leveren aan jouw lezers

Wat ga je leren?

We gaan stap voor stap aan de slag. Ik leg je alles in mensentaal uit en neem je mee in de wereld van jouw emailmarketingsysteem.

Je leert onder andere de volgende dingen:

✨ aanmaken van een account (als je er nog geen hebt)

✨ instellen en vullen van je mailinglijst

✨ opmaken van een template met de lay-out voor jouw nieuwsbrief

✨ toevoegen van je logo

✨ toevoegen en bewerken van foto’s

✨ toevoegen van links en knoppen

✨ hoe je jouw lezers kan aanspreken met hun naam

✨ hoe je de nieuwsbrief verstuurd

✨ statistieken bekijken

✨ aameldformulier voorzien

 

Daarnaast krijg je heel wat tips en tricks over hoe je jouw nieuwsbrief nog beter kan maken. Hoe je zorgt voor een aantrekkelijke titel, hoe je nooit meer om onderwerpen verlegen hoeft te zitten en hoe je je mailinglijst kan laten groeien.

 

Over Lenie

LenieVerhelst

Toen ik startte als ondernemer had ik geen kaas gegeten van marketing. Of van ondernemen.
Maar gaandeweg leerde ik bij en begon ik er plezier in te krijgen. Ik leerde dat je de regeltjes niet per se hoeft te volgen, dat je dingen op jouw manier mag doen. Dat je de trends en de goeroe’s niet hoeft na te doen, maar dat je je eigen pad mag bewandelen. Zeker als het op marketing aankomt.

Dat plezier deel ik graag met andere ondernemers, die net als ik vroeger, wat huiverachtig staan tegenover marketing en verkoop.

Voorbereiding

Je haalt het meest uit de workshop als je ook echt met je eigen materiaal aan de slag gaat. Dus neem gerust je logo en afbeeldingen mee op je laptop. Heb je een volledig uitgewerkte huisstijl met kleuren? Zorg dan dat je ook de juiste kleurcodes mee hebt, zo kan je de nieuwsbrief direct helemaal in jouw huisstijl uitwerken.

En heb je al een lijst met mensen aan wie je mag mailen? Neem die dan zeker ook mee, liefst in een excel (of google sheets) met  3 kolommen: emailadres, voornaam, achternaam.

Uiteraard neem je ook je eigen laptop mee. Zo kan je direct aan de slag. Behalve een actuele internetbrowser en de mogelijkheid om via wifi te connecteren heb je niets nodig. 

Praktische info

Deze workshop duurt 1 dag: van 9u30 tot 16u30.

 

Ze gaat door op:

vrijdag 19 juni 2020 (Mailchimp)

 

Kost: 350€ exclusief BTW, inclusief drankjes, versnaperingen en lunch

 

 

Regio Gent

 

 

Wacht niet te lang, er is plaats voor maximaal 8 personen!

 

Inschrijven

Vul hieronder jouw gegevens in, kies de datum die voor jou past en meld je aan. Zodat ook jij via jouw nieuwsbrieven kan gaan inspireren en informeren.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat zeggen anderen?

Bedankt voor je persoonlijke aanpak, je geduld en je duidelijke uitleg tijdens de Mailchimp workshop! Voor mij was Mailchimp een heel nieuw programma, onbekend terrein, maar dankzij de workshop heb ik het gevoel dat ik er zelf mee aan de slag kan gaan op een vlotte en efficiënte manier. Nu is het aan mij om er effectief mee aan de slag te gaan. Als ik nog ondersteuning zou nodig hebben, dan weet ik wel dat ik bij jou altijd terecht kan. Heel fijn! Merci!
De workshop mailchimp bij Lenie Verhelst is een echte aanrader. Op enkele uren heb je de volledige basis mee en kun je zelf aan de slag om je nieuwsbrieven de wereld in te sturen. Je krijgt een helder zicht op de mogelijkheden en kunt mailchimp na de workshop efficiënt gebruiken voor jouw eigen doelstellingen.
Ik kan dit iedereen aanbevelen. Lenie luistert aandachtig naar al je vragen over mailchimp. Ik zelf was niet altijd gemotiveerd om nieuwsbrieven te schrijven en wist zelf niet zo veel over het programma mailchimp. Na de basis workshop is er bij mij veel duidelijk geworden. Nu heb ik terug een boost gekregen om nieuwsbrieven te maken en aan de slag te gaan met mailchimp. Bedankt voor de leuke leerrijke namiddag