Tijdens mijn maandelijkse netwerkwandelingen leer ik elke keer weer nieuwe ondernemers kennen. Fijne mensen, met het hart op de juiste plaats.

Via deze blogreeks “Maak kennis met…” laat ik ook jullie graag kennismaken met deze ondernemers. Nadine De Geyter is erbij van in het begin, dus zij mag ook de spits van deze reeks afbijten.

We spraken af in het pittoreske Drongen voor een gezellige lunch met een interview.

Waarom kom jij zo graag netwerkwandelen?

Ik wandel graag, het helpt me tot rust komen. Daarnaast vind ik als ondernemer ook netwerken belangrijk, ik leer regelmatig ondernemers kennen in een persoonlijk gesprek. Zo bouw ik een netwerk rondom mij van mensen die ik aan mijn klanten kan aanbevelen als dat nodig is. Bovendien leer ik ook zelf elke keer wel iets bij en netwerken helpt me ook om direct en indirect nieuwe klanten voor mezelf te vinden.
Netwerkwandelen combineert die twee, dus ik hou graag mijn agenda vrij voor deze maandelijkse activiteit.

Wat doe jij dan met jouw bedrijf?

Ik zie hoe veel ondernemers worstelen om alles wat op hen afkomt te verwerken. Ze starten de dag vol goede moed, maar door alle mails, telefoontjes en andere kleine tijdrovende taken, hebben ze aan het einde van de dag vaak niet gerealiseerd wat ze die ochtend hadden verwacht.

Veel ondernemers leven ook teveel vanuit hun hoofd: alle ideeën, zaken die gedaan moeten worden, … Het zit allemaal opgeslagen in hun hoofd.

Ze hollen achter de feiten aan en hebben het gevoel dat ze geen controle hebben over hun dag, over hun werk, wat maakt dat ze dagelijks veel stress ervaren.

Eén van mijn doelen is om het (werkend) leven bij te sturen, zodat de ondernemer weer plezier beleeft. Plezier omdat hij weer een gevoel van controle ervaart over de dingen die hij doet. Het doel is dat er meer mentale ruimte vrijkomt, waardoor er minder stress ervaren wordt en er makkelijker geanticipeerd kan worden in de plaats van achteraf te moeten reageren.

Dankzij efficiënt timemanagement heeft hij de zaken beter onder controle, waardoor hij ook minder last zal hebben van stress, wat dan weer bevorderend is voor de gezondheid.

De diensten die ik op dit moment aanbied zijn:

  • Workshops : Mijn eerst workshop gaat door op 22/10 met het thema “Krijg zicht op je tijdsbesteding”
    Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen tijdsbesteding, tips om veel voorkomende valkuilen te vermijden en ook een aantal gepersonaliseerde tips.
  • Traject : “Structuur en planning”
    Dit traject is voor ondernemers die willen investeren in een goede structuur en planning voor hun dagelijks werk.
  • Traject : “Strategie en actieplan”
    Traject voor ondernemers die hun strategie voor de komende jaren willen (her)bekijken en vertalen naar de bijhorende concrete acties.
  • Brainstormsessies voor ondernemers die graag eens een halve dag willen klankborden, een probleem of idee willen bespreken met een ondernemer die een objectieve kijk op de situatie heeft.

Wat was jouw drijfveer om te starten met jouw bedrijf?

Ik ben als 19-jarige gestart als zelfstandig bankagent. In die tijd moest ik alles zelf uitzoeken: wat werkte, maar evengoed wat niet werkte.

Op die manier heb ik de afgelopen jaren heel wat kennis en ervaring opgebouwd die ik nu graag deel met andere ondernemers.

Het maakt mij elke keer weer blij als ik een ondernemer kan helpen, en als ik hun dankbaarheid mag zien.

Wat zijn jouw persoonlijke sterktes en hoe heeft jouw bedrijf daar iets aan?

Het komt ongetwijfeld niet als verrassing dat structuur en planning tot mijn sterke punten behoren. Ik gebruik het om mijn klanten te helpen, maar evengoed om aan mijn eigen bedrijf te bouwen. Zo volgde ik onlangs een workshop, waar ik nu voor mezelf een actieplan heb opgesteld. Week na week werk ik zo verder aan dat plan om wat ik leerde in de workshop ook in de praktijk om te zetten.

Daarnaast kan ik goed luisteren en heb ik een analytische geest. Ook deze punten helpen mijn klanten, maar helpen me ook groeien in mijn eigen bedrijf.

Wat doe jij om zichtbaar te zijn met jouw bedrijf?

Ik gebruik als social media Facebook en LinkedIn. Daarnaast heb ik een website en ga ik regelmatig naar netwerkbijeenkomsten: open coffee, wandelend netwerken en de bijeenkomsten van het netwerk inspirerende ondernemers.

Wat zou iedereen op school moeten leren?

Leren plannen. Als ik kijk naar mijn eigen kinderen, dan denk ik dat de school daar nog wel wat stappen kan zetten. Leren plannen gaat niet alleen over een planning kunnen invullen, maar ook over prioriteiten leren stellen, om een onderscheid te maken tussen taken. Eigenlijk komt het erop neer dat je een doel of een visie hebt, en dat je leert hoe en welke taken je dan moet inplannen om aan dat doel te geraken.

Welk boek raad je aan en waarom?

2 miljoen stappen naar mezelf van Freya Vandenbossche (nee, niet de politica).
Het boek gaat over een vrouw die op weg naar Compostella zichzelf tegenkomt, en ik vind dat mensen soms best wel eens wat vaker mogen stilstaan bij de dingen waar ze mee bezig zijn. We leven zo hard op automatische piloot.
Het leven is groeien, zelfontwikkeling en daar ben ik zelf ook actief mee bezig. En het lijkt me heerlijk om ooit zelf een deel van de weg naar Compostella te bewandelen. Alleen met mezelf, tegen mijn grenzen aanlopen.

Hoe breng je het allerliefst je vrije tijd door?

Ik hou van wandelen in de natuur en ik doe ook regelmatig bodycombat. Een combinatie van verschillende gevechtssporttechnieken, op een choreografie. Zonder echt tegen iemand te vechten. Je hebt op dat moment enkel tijd om de volgende combinatie te onthouden en uit te voeren, het maakt je hoofd helemaal leeg.

Als je een dier was, welk dier zou dat zijn en waarom?

Als ik een dier was zou ik een olifant zijn. Groot en log, een dier waar je op het eerste zicht misschien wat afstand van houdt. Maar ook een dier dat bedachtzaamheid uitstraalt door de kalmte waarmee hij stapt. En wat ik zeker ook bij mezelf herken is de beschermende eigenschappen van een olifant. Om zijn familie te beschermen laat een olifant zich door niets of niemand tegenhouden.

Hoe ga je om met onzekerheid?

Ik heb geleerd om dan niet met mijn onzekerheid te blijven zitten. Ik bespreek het met mijn partner, met iemand die ik vertrouw en als het echt met ondernemen te maken heeft, dan ga ik het gesprek aan met andere ondernemers. Het is natuurlijk wel belangrijk om je te omringen met de juiste mensen, mensen die je vertrouwt en die jou kunnen helpen.

Wat wil je graag van mij weten?

Ik heb wel meer dan één vraag 😊. Waarom dit interview? Waar ga je dit publiceren? Wat wil je er mee bereiken?
En zou je mijn website eens grondig willen lezen en mij laten weten of het duidelijk laat zien wat ik doe?

Lenie: “Ik kwam op het idee van deze reeks door een gelijkaardig initiatief van een andere ondernemer. Het sprak me aan, omdat ik hou van mensen met elkaar verbinden en omdat het me heel fijn leek om zo andere ondernemers eens in de kijker te zetten.

Dit interview wordt gepubliceerd op mijn blog en zal verder ook gedeeld worden in mijn nieuwsbrief, op mijn Facebookpagina en op mijn LinkedIn profiel.

En uiteraard lees ik heel graag jouw website na. Die feedback bezorg ik je persoonlijk, maar wie onder jullie ook graag eens een kijkje neemt, de link naar de website van Nadine vind je onderaan dit artikel.”

BONUS: welke tip wil je graag nog meegeven aan de lezers?

Als je met het idee rondloopt dat je geen tijd hebt om dingen te veranderen, dat planning voor jou niet werkt. Dan wordt het hoog tijd dat je wel die tijd neemt!

Dankjewel Nadine voor dit interview.

Wil je Nadine graag ontmoeten, dan ben je meer dan welkom tijdens onze netwerkwandelingen of je contacteert haar rechtstreeks via één van haar kanalen:

Website
Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.