Al de hele vakantie lang lokte een wandelroute naar een dorpje aan de andere kant van de heuvels. De rest van het gezin is niet zo wandelgezind als ikzelf, dus vertrok ik alleen. En uiteraard brengt zo’n wandeltocht alleen telkens weer inzichten met zich mee. En die deel ik dan weer graag met jou.

Wat de vakantie mij al leerde was dat ik goed voor mezelf mag/moet zorgen. Misschien schrijf ik daar ook nog een blog over. In elk geval zorgde ik goed voor mezelf. Een rugzak gevuld met veel water, een pet op mijn hoofd tegen de zon en goed ingesmeerd met zonnecrème. Elk schaduwplekje onderweg werd gebruikt om even stil te staan en een paar slokjes water te drinken. Het was tenslotte boven de 30 graden, en niet direct goed begaanbare wegen.

Onderweg was het af en toe best lastig. Al was de route onderweg steeds heel goed aangeduid (hulde aan de vrijwilligers die daar zorg voor dragen), ik wist steeds welk pad ik wel en niet moest volgen tijdens mijn reis. Maar smalle paadjes, steil omhoog over losse kiezels, of al even steil naar beneden over rotsen waar ik goed moest opletten om niet op de losse delen te stappen, met een brandende zon bijna loodrecht boven mij, dat kan al eens wat lastiger zijn.

En terwijl ik verder stapte zag ik ook de vergelijking. Net zoals mijn wandelig heeft ook mijn bedrijf een doel. En net zoals tijdens mijn wandeling is dat doel niet altijd in zicht. Op sommige momenten kon ik niet veel meer zien dan mijn volgende stap. Ik zag niet wat er rond mij gebeurde of hoe mijn pad er 10 meter verder zou uitzien, alle focus was nodig om de volgende stap te zetten zonder uit te glijden of te vallen. En toch had ik op dat moment alle vertrouwen dat elk van die stappen me wel steeds dichter bij mijn doel brachten.

Soms was het pad makkelijker, breder en minder steil. Of was er een schaduwplekje waar ik even kon stilstaan. Op die momenten kon ik genieten van het uitzicht en trots zijn op de weg die ik al had afgelegd.

Precies zo is het ook met mijn bedrijf. Ik zie niet altijd waar het pad mij brengt, soms is er ultieme focus, soms is er tijd om te genieten van waar ik ben en van de weg die ik al heb afgelegd. Terwijl het vertrouwen er is dat dit pad mij precies daar brengt waar ik wil zijn.

Herken jij dit ook?

Of vind je het lastig om te vertrouwen dat je op het juiste pad bent? Dat elke stap je dichter bij jouw doel brengt, als je al zolang je doel niet dichterbij ziet komen?

Laat je mij weten hoe jij het onderweg zijn ervaart? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen.

Wil je er graag eens over sparren? Neem gerust contact op, ik ontmoet je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.