Het idee voor deze blog speelt al een tijdje in mijn hoofd. En nu ik op de valreep inschreef voor de 40 dagen bloggen challenge leverde dat voldoende druk om toch maar te beginnen schrijven.

Volg je hart, dat is wat ik mijn coachees vertel. Dat is ook wat ik deed. Of tenminste, ik dacht dat ik dat deed. Toch bleef er onderhuids iets wringen. Ik kon het niet benoemen – nog steeds niet trouwens- maar wat ik ook deed, het stroomde niet. 

De afgelopen jaren hielp ik links en rechts al eens wat mensen bij hun digitiale vragen, opzetten van een website of mailchimp, het opmaken van rapportage in excel, dat soort dingen. Eind vorig jaar bedacht ik dat ik dit eigenlijk ook best officieel als aanbod in de markt kon zetten. Dus ik maakte een basiswebsite, een facebookpagina en dacht “ik zie wel hoe het loopt”.

Nog niet veel mensen waren op de hoogte en tijdens het eerstvolgende netwerkevent vermelde ik het terloops, als iets dat ik er nog bij doe. Het leverde me meteen een fijne klant op. De inschrijvingen voor de kampjes van Even [iets] anders (echte aanraders als je kinderen hebt trouwens) vragen nu veel minder manueel werk. Wat een serieuze tijdsbesparing heeft opgeleverd, zodat er meer ruimte is om te groeien

In de tussentijd bezorgde het mij een interne worsteling. Waar moest ik nu mijn focus leggen? Coachen of ondernemers helpen bij hun digitale vragen? Ik kwam er maar niet uit, bleef in een rondje draaien. Want ik doe het allebei graag. Alleen weet ik dat ik niet twee verschillende dingen tegelijk kan opbouwen, dus moet er toch één van de twee meer aandacht krijgen. Tot ik getriggered werd (dankjewel lieve vriendinnen <3), want hield ik misschien vast aan het coachen omdat ik had gezegd dat ik ging coachen? Die confrontatie had wel even tijd nodig om te landen, maar eigenijk is het antwoord ja. Ik heb aan zoveel mensen, inclusief mezelf, met zoveel vuur verdedigd dat coachen echt mijn ding was. Dat loslaten was pijnlijk en bevrijdend tegelijkertijd. Het creëerde de ruimte om te ervaren wat het met mij doet als ik een hele dag in het technische mag duiken. Dat het geen “side-job” hoeft te zijn. En het zorgde na al die jaren de ruimte om dat te zien waar ik blind voor was. Ik doe dit namelijk al mijn hele carrière. Nooit als hoofdopdracht, nooit met expliciete waardering, en toch… In elke job zorgde ik voor oplossingen: ik zette een kennisdatabase op, ik maakte een Acces programma, gebruikte workflows in Sharepoint om formulieren doorheen een volledig proces te loodsen, allerlei kleine en grote dingen om het werk makkelijker te maken. Zonder dat iemand mij dat ooit moest vragen.

Hoe kon ik dit niet opgemerkt hebben? En tegelijk ook mildheid, want als je met je neus ergens bovenopzit, dan kan je nu eenmaal niet het volledige plaatje zien (zie, daar kwamen die coachvaardigheden ook van pas). Bovendien is het geen of-of verhaal, ik hoef niet te kiezen, ik kan prima en coaching en digitale ondersteuning aanbieden.

Dus, ben je ondernemer en kan je wel wat digitale hulp gebruiken? Je mag me altijd contacteren om een koffie (of iets anders) te drinken en kennis te maken.

Ben je op zoek naar een coach? Geen zorgen, ook dan ben je nog altijd welkom!

Liefs,
Lenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.